Winkelwagen (0)

Verslag en foto’s Tempo – Dalto/Klaverblad Verzekeringen

Verslag: Pieter Keuning
Foto’s: Hans Bömer (korfbalfoto.nl)

Na de eerste verloren competitiewedstrijd vorige week tegen TOP (S) was het deze week wederom een uitwedstrijd en wel in Alphen a/d Rijn tegen Tempo. Deze wedstrijd wordt in de volksmond al de “Klaverblad derby” genoemd. Dalto 2 wist deze avond helaas de punten niet mee te nemen naar Driebergen door een zure en onnodige 22-20 nederlaag.

Hierna was het de beurt aan Dalto/Klaverblad Verzekeringen 1. Het aanwezige publiek werd de eerste helft een spannende wedstrijd voorgeschoteld. Het verdedigende vak met Fenna, Yoni, Rene en Kris wist de eerst aanval van Tempo af te slaan waarna het aanvalsvak met Quinty, Fleur, Gideon en Mathijs de eerste aanval direct keurig afrondde en de 0-1 voorsprong op het bord kwam.

Hierna ontpopte zich een gelijk opgaande wedstrijd waarbij het verschil in score eigenlijk steeds in het voordeel van Dalto was. Nadat Yoni in de zoemer van de schotklok de 5-7 erin gooide was dan ook de gedachte dat Dalto nu zou doorstoten naar een grotere voorsprong, maar Tempo wist de aansluiting toch weer te pakken en zelfs, met een minimaal verschil, de rust in te gaan met een 9-8 voorsprong.

Dalto kwam zeer goed uit de rust. Met vier doelpunten op rij werd de achterstand weggepoetst en je zag het vertrouwen in het team groter en groter worden. De tactische wissels om Thijs aanvallend in te brengen voor Gideon pakten zeer goed uit. Naast Thijs wist Mathijs ook de korf te vinden waarna Gideon het verdedigende vak weer zeer kundig kwam versterken. Door onder andere deze wissels en het sterke spel van het hele team, leverde dit Dalto een mooie voorsprong op en vooral in deze fase zag je het zelfvertrouwen groeien waardoor de eindstand van 13-23 werd bereikt. Een tweede helft waarbij er 15 keer door Dalto werd gescoord en slechts 4 tegendoelpunten werden geïncasseerd!

Een overwinning die in deze fase erg belangrijk is en vertrouwen en bevestiging geeft.

Het meegereisde publiek, dat wekelijks van de heerlijke dropjes geniet… waardoor er nu zelfs een officiële “Dalto Drop Pot” wordt aangeschaft, werd uitvoerig bedankt voor de support en deelde feestelijk mee in de vreugde van de overwinning.

Doelpuntenmakers:
Fenna 5x, Quinty Stahli 4x, Mathijs 4x, Yoni 2x, Fleur 2x, Rene 2x, Kris 2x, Thijs 2x.

Volgende week de eerste thuiswedstrijd waarbij de steun van de D-side en het publiek hard nodig is.
Kom dit feestje meevieren!

Om 18.15 uur
Dalto/Klaverblad Verzekeringen 2 – Wageningen 2.
Om 20.00 uur
Dalto/ Klaverblad Verzekeringen 1 – Oost Arnhem 1.

Locatie: Sporthal Hoenderdaal te Driebergen.

Ander nieuws

Hemelvaart toernooi 2024

3 likes

Barhelden gezocht: er staan nog diensten open!

3 likes

Toernooien 2024

0 likes

Alle C-teams voorzien van trainers!

32 likes