Winkelwagen (0)

Blog van de voorzitter #4

Ben's blog - Dalto

Morele kompas

Mogen we eindelijk van start? Wel of niet? Is het veilig? Is het te organiseren?

Zomaar een aantal vragen die mij, en ook jullie, sinds de persconferentie van maandagavond, 24 uur per dag bezighouden. Nederland in een lockdown, maar topsport van start. Niet alleen korfbal, maar ook waterpolo, hockey, basketbal en nog een aantal andere sporten die binnen nu en een maand de competitie zullen hervatten.

Strenge bondoverstijgende protocollen, testen die gemonitord worden door het RIVM, NOC*NSF en de rijksoverheid. Accommodaties die gekeurd en goed bevonden zijn. Het KNKV dat erg strak in de wedstrijd zit, de informatievoorziening goed op orde heeft en bij additionele vragen snel handelt. Het begint bijna professionele sport te worden…

Wat ik niet vergeet is dat we in tegenstelling tot profcompetities, zoals de Eredivisie voetbal, een beroep moeten doen op jou! Jij als bestuurslid, trainer, speler en vrijwilliger in welke andere denkbare rol bij onze club. Onze club bestaat uit een divers pluimage aan mensen van jong tot oud met ieder zijn eigen mening, zienswijze en moreel kompas. Het is dus ook niet vreemd dat wij allemaal iets vinden van de beslissing van het KNKV om de Korfbal League te laten starten. De één vindt het fijn dat we weer korfbal kunnen consumeren en staat te trappelen om voor het eerst weer een bal te gooien in de KL. De ander heeft een thuissituatie waarmee rekening gehouden dient te worden. Kwetsbare familieleden, een werksituatie die onder druk staat of wellicht zelf al te maken gehad met Corona. Eén ding staat buiten kijf, iedereen is klaar met dit jaar, ook deze voorzitter. Ik wil via deze weg nogmaals benadrukken dat ik eenieder zijn opstelling hierin respecteer en open sta voor alle vragen. Er zijn vragen over kosten van testen, protocollen, wanneer onveilig of juist verantwoord? Vragen die de komende weken beantwoord zullen worden, zodra er informatie beschikbaar is.

Ik moet je eerlijk bekennen dat ook ik vragen heb en meermaals per dag denk aan de KL.

Ik word geconfronteerd met belletjes, mailtjes, appjes van: leden, KNKV, andere bonden en collega-clubs. Het ene moment sta ik volledig achter de start en het andere moment twijfel ik of we alles goed op orde hebben. De rest van de dag? Die zwerft tussen deze twee uitersten. Maar vooral probeer ik de tijd te gebruiken om Dalto zo goed mogelijk voor te bereiden op wat er komen gaat.

Dat betekent dat ik me nu vooral inzet om de club zo goed mogelijk voor te bereiden op de start van de KL, want die gaat hoe dan ook beginnen. Er wordt gewerkt aan testprotocollen, testen inkopen, accommodaties beschikbaar maken en nog meer protocollen. Er is continu contact met de gemeente, KNKV en collega-clubs. Alle informatie die beschikbaar komt wordt z.s.m. en met de juiste mensen gedeeld, zodat daar actie op kan worden ondernomen. Het is voor een aantal mensen binnen de vereniging letterlijk een dagtaak.

Morgen, maandagavond zal de selectie voor het eerst met “weerstand” trainen, de eerste stap naar het hervatten van de reguliere competitie. Dit doen zij niet, voordat ze getest zijn door onze professionele testers. Dit gebeurt ook weer na de kerstdagen en voor elke competitieronde, want zoals ik al memoreerde tijdens de afgelopen ALV: eerst gezondheid en dan spelen!

Laten we hopen dat we snel weer met elkaar kunnen genieten van onze sport en onze mooie vereniging, want daar hunkert iedereen naar. Laten we de start van de KL, in aangepaste vorm zien als eerste stap terug naar een “normale” sportbeleving.

Wanneer ik dit schrijf zie ik dat we 13.066 nieuwe besmettingen hebben, 798 meer dan de dag ervoor. Met de noot erbij dat we de resultaten van de lockdown pas na kerst zullen gaan zien. Hoe dan ook, het blijft varen in de mist. Nationaal, regionaal en ook op clubniveau maar we moeten vooruit.

Vertrouw op je eigen morele Kompas en vergeet niet te genieten van de mooie dingen die wel kunnen en juist in deze tijd zo belangrijk zijn. Denk aan elkaar.

Hartelijke groet,

Ben Mansvelder
Voorzitter Dalto/Klaverblad Verzekeringen

Gerelateerde nieuwsberichten

Zaterdag is de mooiste dag van de week

13 likes

Ben’s blog: een korte update!

9 likes

Dalto, Ben's blog
Ben’s Blog: verkorte versie van een hoop ontwikkelingen

0 likes

Dalto, Ben's blog
Ben’s blog: bij Dalto kun je altijd sporten, altijd!

0 likes

Dalto, Ben's blog
Ben’s Blog #9 “Kort” bijpraten

0 likes

Dalto, Ben's blog
Ben’s Blog #8: Bijpraten over zaken die spelen

0 likes

Dalto, Ben's blog
Ben’s Blog #7: Terug van weg geweest

0 likes

Dalto, Ben's blog
Blog van de voorzitter #6

0 likes

Dalto, Ben's blog
Blog van de voorzitter #5

0 likes

Dalto, Ben's blog
Blog van de voorzitter #4

0 likes

Dalto, Ben's blog
Blog van de voorzitter #3

0 likes

Dalto, Ben's blog
Blog van de voorzitter #2

0 likes

Dalto, Ben's blog
Blog van de voorzitter #1

0 likes

Dalto, Ben's blog
Ben’s blog: “Winnen op alle vlakken.”

0 likes