Winkelwagen (0)

0 likes

Blog van de voorzitter #5

Ben's blog - Dalto

[av_hr class=’invisible’ height=’6′ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]

Nachtje (ge)slapen – inkijkje in de organisatie van de KL

Zondagochtend 3/1, een nacht na de eerste oefenwedstrijd en inmiddels aan het eerste kopje koffie. In mijn hoofd de oefenwedstrijden van de avond ervoor tegen Blauw-Wit, maar ook weer de aankomende werkweek na twee weken “vakantie”.

Ik wil jullie in deze blog meenemen in alles wat er, in die vakantie, achter de schermen is gebeurd om überhaupt de oefenwedstrijd tegen Blauw-Wit mogelijk te maken. Om de topprestatie van onze vereniging op de mat te kunnen leggen is er sportief, maar ook zeker organisatorisch topsport geleverd want het was een flinke klus.

Dalto teststraat

Gezondheid staat voorop en daarom is er heel erg veel aandacht besteed aan het organiseren van de teststraat in ons clubhuis. Leden met de nodige ervaring in de zorg hebben zich massaal aangemeld om Dalto hier te ondersteunen. Ze hebben allemaal een cursusavond testen gevolgd, speciaal voor hen georganiseerd in ons clubhuis.

Met alle voorzorgsmaatregelen, beschermingsmiddelen en de beste tests kunnen onze vrijwilligers de gezondheid van onze spelers monitoren en die van onze gasten.

Het testen doen we bewust in het clubhuis. Zo weten we zeker dat alleen de negatief geteste spelers en staf in Hoenderdaal aanwezig zijn.

Inmiddels heeft de selectie en staf al vier keer een test ondergaan en in alle gevallen is iedereen negatief getest, dat is dus positief. Dat resultaat kan alleen maar omdat ze privé extra voorzichtig zijn en rekening houden met elkaar.

Ook de vrijwilligers worden getest voordat ze anderen gaan testen. Gisteren hebben we naast onze eigen mensen, 9 leden van de Blauw-Wit-selectie getest en beide arbitrale duo’s.

Protocollen en lokale toepassing

Bijna dagelijks wordt er door het KNKV een aangepast protocol doorgestuurd, welke op basis van de ervaringen van de clubs en de landelijke voorschriften wordt opgesteld. Dit protocol wordt door Dalto aangepast in een lokaal protocol voor elke groep die binnen onze accommodatie komt: arbitrage, spelers & staf, livestream, pers & media, etc. Iedere groep heeft dus een eigen protocol om het zo overzichtelijk mogelijk te houden.

In een uitstekende samenwerking met Hoenderdaal en de KL-crew hebben we een plattegrond gemaakt van onze thuishaven, zodat die zo optimaal en veilig mogelijk kan worden ingericht en we de verschillende stromen scheiden.

Tijdens de wedstrijd mogen er slecht een ‘handjevol’ vrijwilligers in de hal zijn.  Zelfs de vrijwilligers die speciaal komen om te helpen met opbouw (D-side en crew) moeten dus tussendoor naar huis om de wedstrijd thuis via livestream te bekijken. Als spelers en staf weg zijn, en de hal weer leeg is, mogen zij afbouwen. Dit vergt extra inspanning.

Voorzitters overleggen en KL-managers overleggen

Het opstarten van een competitie in deze tijd brengt een stortvloed aan vragen met zich mee. In de afgelopen weken zijn er dan ook meerdere overleggen geweest met de bond en collega-clubs uit de KL. Jullie hebben het al uit de korfbal gerelateerde media kunnen vernemen, maar de opbrengsten van die overleggen:
GEEN kosten voor de testen, want die worden volledig vergoed door het KNKV.
GEEN degradatie en dus de keuzevrijheid voor alle spelers om wel of niet mee te doen.

Last but not least een uitgebreide play-off waar meer clubs zich kunnen gaan mengen in de strijd om de landstitel.

Ik heb het eerder al genoemd, maar het KNKV stelt zich erg proactief op en luistert goed naar de feedback van de clubs. Ook de clubs onderling hebben nauw contact, delen ervaringen met elkaar. Er heerst een absoluut gevoel van solidariteit.

Inrichten livestream op het nieuwe platform

Op de achtergrond is de afgelopen maanden keihard gewerkt door onze livestreamcrew om samen met alle andere clubs over te stappen op het nieuwe platform van Eyecons. In de periode dat er door Dalto niet gespeeld mocht worden heeft onze livestreamcrew ook de wedstrijden van TeamNL geproduceerd vanaf Papendal.

Verder worden er via de livestream nieuwe sponsormogelijkheden aangeboden. Zowel voor bedrijven als ook voor de kijker. Een nieuwe ontwikkeling die wat extra inkomsten in het laatje brengt.

Selectie en staf

Na het nieuws dat we gingen starten met de KL zijn selectie en staf bij elkaar gekomen om alle vragen te bespreken. Vragen met betrekking tot de start maar ook vragen vanuit hun eigen situatie. Staf en TC zijn keihard aan het werk gegaan om het programma zo in te richten voor spelers dat ze veilig konden beginnen met trainen. Dit begon met een extra keer testen i.v.m. de feestdagen. Na allemaal negatieve testen en met een veilig gevoel konden ze voor het eerst met weerstand en dus in wedstrijdvorm aan de slag.

Ze hadden er erg veel zin in, getuige ook de prestaties van zowel 2 als 1 gisteren tegen Blauw-Wit: gretig, fit en vol energie!

Jeugdactiviteit op het veld & NK Korfbal pubquiz

Als bestuur wil je ook perspectief bieden voor de rest van de vereniging. Daarom hebben we vol ingezet op activiteiten die zorgen voor sociale verbinding. Twee voorbeelden daarvan zijn de jeugdactiviteiten op het veld, waaraan afgelopen woensdag 50 jeugdleden deel hebben genomen en de NK Korfbal pubquiz.

De pubquiz is begonnen vanuit onze Daltolympics/ Dalto Inside groep. Het is een enorm succes geworden met ruim 150 verschillende korfbalclubs die deelnamen. Op 30/12 keek letterlijk heel korfballend Nederland naar Dalto. Chapeau, hulde en volgend jaar weer?! Clubs en teams konden hele mooie prijzen winnen, waaronder geldbedragen ten goede van de vereniging. Deelname was gratis en dat kon alleen maar door de inzet van de groep vrijwilligers en een aantal sponsoren waaronder onze hoofdsponsor Klaverblad.

Verlenging Klaverblad

Je zou door al het Coronagedoe bijna vergeten dat we in de afgelopen week ook nog een hele bijzondere boodschap konden brengen: de verlenging van Klaverblad voor tenminste vier jaar en een intentie voor 16 jaar. Ik loop al even mee in de sportwereld, maar dit is wel een hele unieke overeenkomst van twee partijen die absoluut bij elkaar passen.

Ik heb heerlijk geslapen, ga nu kopje koffie nummer twee pakken en mezelf mentaal voorbereiden op de start van een “normale” werkweek.

Trots op de vereniging en wat er de afgelopen weken is gebeurd!

#forzadalto

Ben

Gerelateerde nieuwsberichten

Blog van de voorzitter

12 likes

Zaterdag is de mooiste dag van de week

13 likes

Ben’s blog: een korte update!

9 likes

Dalto, Ben's blog
Ben’s Blog: verkorte versie van een hoop ontwikkelingen

0 likes

Dalto, Ben's blog
Ben’s blog: bij Dalto kun je altijd sporten, altijd!

0 likes

Dalto, Ben's blog
Ben’s Blog #9 “Kort” bijpraten

0 likes

Dalto, Ben's blog
Ben’s Blog #8: Bijpraten over zaken die spelen

0 likes

Dalto, Ben's blog
Ben’s Blog #7: Terug van weg geweest

0 likes

Dalto, Ben's blog
Blog van de voorzitter #6

0 likes

Dalto, Ben's blog
Blog van de voorzitter #5

0 likes

Dalto, Ben's blog
Blog van de voorzitter #4

0 likes

Dalto, Ben's blog
Blog van de voorzitter #3

0 likes

Dalto, Ben's blog
Blog van de voorzitter #2

0 likes

Dalto, Ben's blog
Blog van de voorzitter #1

0 likes

Dalto, Ben's blog
Ben’s blog: “Winnen op alle vlakken.”

0 likes