Winkelwagen (0)

Blog van de voorzitter #6

Ben's blog - Dalto

Tuurlijk heb ik vorige week al iets geroepen over het interne toernooi, maar het is alweer even terug dat ik jullie uitgebreid heb meegenomen. Dus vandaar een nieuwe update.

Dat interne toernooi was natuurlijk een daverend succes en ik ben blij dat dit succes, in combinatie met de organisatiekracht die we hebben laten zien rondom de KL-wedstrijden, eraan heeft bijgedragen dat we afgelopen zaterdag een heus pilot-event mochten huisvesten. Voor dat pilot-event werden we een aantal weken terug benaderd door het KNKV en daar hebben beide besturen (stichting en vereniging) positief op gereageerd.

Afgelopen zaterdag was het zover. Volgens een strak protocol met onder andere “testen voor toegang” en onder de bezielende organisatiekracht van Renรฉ van Hove hebben we voor acht teams, van vier clubs een mooi toernooi georganiseerd met voldoende basis om in de toekomst de sport breder open te stellen. Renรฉ, vrijwilligers, maar ook KNKV, gemeente Utrechtse Heuvelrug en deelnemende clubs (HKC – Utrecht, Fiducia en ESDO) fijn dat jullie er waren!

Op een ander vlak laten we ook zien dat we tot veel in staat zijn. Op 5 mei organiseert Dalto een heuse instuif. De meiden die hiermee bezig zijn hebben op het moment van schrijven al 106 aanmeldingen, waarvan 80% voor het eerst kennis komt maken met onze club! Fantastisch! Hoofdsponsor Klaverblad, maar ook Jumbo van Veldhuizen ondersteunen dit event, ieder op hun eigen manier. Wellicht heb je het al gezien, maar op 80 plaatsen in de gemeente wordt deze instuif aangekondigd door Klaverblad. Zie je een locatie, maak vooral een foto, erg leuk om te delen met Klaverblad.

Reclamebord Klaverblad - Dalto Instuif Reclamebord Klaverblad - Dalto Instuif
Klik voor vergroting

Op de achtergrond vinden veel en goede(!) overleggen plaats met het KNKV, aangaande veldcompetitie, zaalcompetitie, maar zeker ook de toekomst van de KL. Helaas geen veldkorfbal dit voorjaar, maar hopelijk op basis van de goede experimenten bij zowel LDODK als ook bij ons, biedt dit ruimte voor meer regionale toernooien. Fingers crossed!

Voor wat betreft de toekomst van de KL, met als eerste stip op de horizon, seizoen ’21-’22, vindt veel overleg plaats met het KNKV. Voor het seizoen ’21 – ’22 heeft een meerderheid (8 van de 12) van de clubs ingestemd met een opzet van twee poules. Helaas voor ons, want wij zagen een volledige competitie met de diverse clashes en regioderby’s wel zitten. Helaas, maar het is niet anders. Met het KNKV zijn de huidige KL-clubs, maar ook Hoofdklasseverenigingen in gesprek over de seizoenen volgend op het aankomende seizoen. Thema’s die besproken worden:

โ€ข Hoe kunnen we veld en zaal beter op elkaar aan laten sluiten?
โ€ข Is er meer spreiding van wedstrijden mogelijk voor een optimale zichtbaarheid?
โ€ข EN, bestaat de KL uit 10 of 12 clubs. Onze insteek: 12 clubs!
โ€ข Hoe ziet dan promotie en degradatie eruit?
โ€ข En wellicht komt er wel, รฉรฉn van mijn stokpaardjes, een heus licentiesysteem.

Kortom erg blij met de progressieve en open houding van het KNKV en wanneer er meer nieuws is, meld ik mij!

Ik wens jullie een hele fijne meivakantie, maar vergeet niet kinderen, neefjes, nichtjes, buurkinderen etc aan te melden voor die fantastische instuif op 5 mei.

#Forza Dalto
Geel-zwarte groet,
Ben Mansvelder

Gerelateerde nieuwsberichten

Benโ€™s blog: een korte update!

9 likes

Dalto, Ben's blog
Benโ€™s Blog: verkorte versie van een hoop ontwikkelingen

0 likes

Dalto, Ben's blog
Benโ€™s blog: bij Dalto kun je altijd sporten, altijd!

0 likes

Dalto, Ben's blog
Ben’s Blog #9 “Kort” bijpraten

0 likes

Dalto, Ben's blog
Benโ€™s Blog #8: Bijpraten over zaken die spelen

0 likes

Dalto, Ben's blog
Benโ€™s Blog #7: Terug van weg geweest

0 likes

Dalto, Ben's blog
Blog van de voorzitter #6

0 likes

Dalto, Ben's blog
Blog van de voorzitter #5

0 likes

Dalto, Ben's blog
Blog van de voorzitter #4

0 likes

Dalto, Ben's blog
Blog van de voorzitter #3

0 likes

Dalto, Ben's blog
Blog van de voorzitter #2

0 likes

Dalto, Ben's blog
Blog van de voorzitter #1

0 likes

Dalto, Ben's blog
Ben’s blog: “Winnen op alle vlakken.”

0 likes