Winkelwagen (0)

Ben’s blog: een korte update!

Misschien iets minder zichtbaar dan normaal, maar zoals jullie weten heb ik naast mijn voorzitterschap bij Dalto ook een rol bij een hele mooie club, ook in geel en zwart, in Arnhem. Dat wil overigens niet zeggen dat we stilzitten als vereniging. Middels deze blog weer een korte update!

500 leden naar binnen!

We zijn weer naar binnen en daarmee is de eerste veldhelft afgesloten. We gaan naar binnen met, voor het eerst in de bestaansgeschiedenis van Dalto, meer dan 500 leden! Een absoluut hoogtepunt, maar hand in hand komen daarmee de uitdagingen. Kunnen we vasthouden aan onze warme cultuur, hebben we kader beschikbaar EN last but not least, zijn er voldoende faciliteiten beschikbaar?

Eigen sporthal?

Naast onze thuishaven Hoenderdaal zijn we genoodzaakt om extra zaalruimte in te huren in Driebergen, maar ook daarbuiten: Bunnik, Zeist en Maarn. Is dit ideaal? Nee verre van, maar hulde aan de TC en onze planner Jos dat het wederom gelukt is om een zaalrooster in elkaar te draaien. Ideaal is het dus niet en daarom werken we vanuit de vereniging, in samenwerking met de Stichting ondersteuning korfbalbeoefening Driebergen (SokD) aan een oplossing. Die oplossing is in onze ogen een volwaardige sporthal op het veld van Dalto. Dat is me nogal een uitspraak? Ja dat klopt. Is die weloverwogen? Ja dat ook.

Het is namelijk zo dat we, en dat onderschrijft de gemeente inmiddels, een tekort aan zaalruimte hebben in Driebergen om alle inwoners te faciliteren en daarmee te laten sporten in de “eigen” dorpskern. Ik schreef het al, maar op dit moment huren we ook ruimte buiten de dorpskern en zelfs buiten de gemeente in. We kunnen dus niet al onze leden meer huisvesten in Hoenderdaal. Daar zijn niet alleen wij, maar ook collega verenigingen en scholen in het basisonderwijs de dupe van: te weinig trainingsuren en te weinig uren om op een volwaardige manier lichamelijk onderwijs aan te bieden. DUS geen concurrentie voor Hoenderdaal, maar aanvullend op Hoenderdaal aanvullende faciliteiten aanbieden, zodat iedereen in de dorpskern kan blijven sporten. Hoenderdaal is mijns inziens namelijk één van de mooiste accommodaties van Nederland en thuis van Dalto/Klaverblad Verzekeringen. Ik zal jullie via de officiële clubkanalen blijven informeren over de ontwikkelingen.

Dalto/Klaverblad Verzekeringen – Oost Arnhem: 25/11

Het is jullie niet ontgaan, maar ook de KL2 is weer van start. Na een eerste nederlaag tegen TOP uit Sassenheim, mag onze selectie zaterdag afreizen naar Alphen aan de Rijn voor de “Klaverblad derby”. Pas op 25/11 speelt onze selectie haar eerste wedstrijden eigen huis. En in dat huis is er wel wat veranderd de afgelopen periode:

  • Onze livestream wordt nog beter dan hij al was: meer camera’s, meer analysemogelijkheden, etc. Als je niet in de zaal kan zijn, KIJKEN!
  • De KL-crew heeft een aantal verrassingen in petto als het gaat om sfeer en beleving. Uiteraard hebben ze hierin samen opgetrokken met de beste supporters van Nederland, onze eigen D-Side.
  • En.. terug van weggeweest is de merchandise van Dalto. Straks te bestellen via onze website, maar ook fysiek te verkrijgen bij thuiswedstrijden van Dalto. Bij die thuiswedstrijden kom je straks naar binnen met de enige echte seizoenskaart van Dalto! https://dalto.nl/jouw-toegang-tot-de-wedstrijden/. Tot 25 november! Be there!

Ontwikkelingen sportpark de Woerd: nieuwe velden en Padel!

Feit dat wij nu in de zaal actief zijn, wil niet zeggen dat er op onze eigen veldaccommodatie niks gebeurt. Zo zal op korte termijn gaan begonnen worden, in samenwerking met de gemeente, met het vervangen van veld 2 (het grote veld). Voor veld 2 komen twee velden terug van het, nu, gangbare formaat. Daarnaast wordt de verlichting op het sportpark vervangen.

Daarnaast is er door B3 padel in samenspraak met SokD en Dalto een vergunningsaanvraag ingediend voor het aanleggen van een aantal padelbanen bij Dalto. Die padelbanen zullen, wanneer ze er straks liggen, zorgen voor een nieuwe geldstroom naar de stichting EN voordelen bieden voor leden van Dalto. Daarover later meer!

Serieuze noot..

Helaas, helaas, hoor ik nog te vaak ouders (negatief) coachen, publiek commentaar leveren op de scheidsrechters en ook trainers zich op een negatieve manier uiten. En nee de voorgaande voorbeelden zijn niet alleen van toepassing op onszelf, maar ik geloof wel dat eerst naar onszelf moeten kijken, elkaar moeten kunnen aanspreken EN ervoor zorgen dat iedereen in een veilige omgeving kan blijven sporten, coachen en een wedstrijd kunnen leiden. Respect dus naar elkaar: trainers, coaches, eigenlijk naar iedereen!

Tot snel! Forza Dalto!

Ben

Gerelateerde nieuwsberichten

Zaterdag is de mooiste dag van de week

13 likes

Ben’s blog: een korte update!

9 likes

Dalto, Ben's blog
Ben’s Blog: verkorte versie van een hoop ontwikkelingen

0 likes

Dalto, Ben's blog
Ben’s blog: bij Dalto kun je altijd sporten, altijd!

0 likes

Dalto, Ben's blog
Ben’s Blog #9 “Kort” bijpraten

0 likes

Dalto, Ben's blog
Ben’s Blog #8: Bijpraten over zaken die spelen

0 likes

Dalto, Ben's blog
Ben’s Blog #7: Terug van weg geweest

0 likes

Dalto, Ben's blog
Blog van de voorzitter #6

0 likes

Dalto, Ben's blog
Blog van de voorzitter #5

0 likes

Dalto, Ben's blog
Blog van de voorzitter #4

0 likes

Dalto, Ben's blog
Blog van de voorzitter #3

0 likes

Dalto, Ben's blog
Blog van de voorzitter #2

0 likes

Dalto, Ben's blog
Blog van de voorzitter #1

0 likes

Dalto, Ben's blog
Ben’s blog: “Winnen op alle vlakken.”

0 likes