Winkelwagen (0)

Blog van de voorzitter #3

Ben's blog - Dalto

Corona

De tweede Coronagolf is een feit. Het aantal besmettingen groeit fors en de druk op onze vrijwilligers neemt weer toe. Dag in, dag uit zijn ze bezig met het aanpassen van protocollen, inplannen van CoCo’s, informeren van teams, etc. Afgelopen zaterdag hebben we voor het eerst controle gehad van de Boa’s. Conclusie: we hebben het erg goed voor elkaar! Complimenten aan onze vrijwilligers, maar ook aan jullie!

Afgelopen weekend hebben we helaas voor het eerst een team thuis moeten houden, omdat er zieken waren. Ondanks nachtwerk van de TC is het niet gelukt om het team alsnog op de been te brengen. Als TC en Dalto bestuur hebben we daarin een aantal normen vastgesteld: 1. Is het verstandig om het team op pad te sturen (gezondheid) en 2. Spelplezier blijft het belangrijkste. Dat bestaat uit twee elementen, namelijk zoveel mogelijk spelen, maar ook zoveel mogelijk spelen op het niveau waar je op hoort te spelen.

Naast handhaven, protocollen en het spelen van wedstrijden is de grote vraag of we met of zonder publiek mogen spelen.

Zonder publiek?

De laatste weken is het al niet mogelijk om op het veld te komen kijken naar de wedstrijden, maar hoe ziet de zaalperiode er straks uit? Uiteraard volgen we de richtlijnen van RIVM, stemmen we af met het KNKV en de andere KL-clubs. Heel eerlijk? Het ziet er niet goed uit. Ik acht de kans erg klein dat we met publiek gaan spelen in de zaal. Dit heeft op twee elementen effect, namelijk: geen recettes voor de vereniging en niet de support die het vlaggenschip en alle andere teams altijd laat vlammen. Erg zuur en zeker nu!

D-side 25 jaar en Dalto weer op het hoogste podium

Zeker nu, omdat onze D-side dit jaar 25 jaar bestaat en ze dat natuurlijk groots willen vieren. Hoe mooi is dat? In het jaar dat we weer terug zijn in de KL je feestje vieren. Dat feestje gaat hoe dan ook gevierd worden, want daarin is de D-side creatief genoeg!

Livestream en spreiding van wedstrijden

Iedereen wil de wedstrijden live bekijken en gelukkig zullen we in de KL straks geen wedstrijd hoeven te missen, want alle 12 clubs hebben ingestemd met het centraal uitzenden van de wedstrijden via het platform van Eyecons. Op de achtergrond zijn hier veel overleggen over geweest met het KNKV, Eyecons, livestreamcrews en verenigingen. (Zie ook Korfbal-League start online korfbalplatform met Eyecons.)

Elke wedstrijd te volgen, maar vaak wel in hetzelfde tijdslot. Oftewel veel wedstrijden tegelijkertijd. Idealiter wil je als liefhebber meerdere wedstrijden kijken in het weekend en als ik daarnaast mijn pet als marketeer op zet is spreiding van wedstrijden een absolute must om de korfbalsport zo breed mogelijk voor het voetlicht te brengen.

Zouden wij onze uitwedstrijden van 1 en 2, zolang ze gekoppeld zijn in de KL en op verzoek van de thuisspelende club op zondag kunnen spelen? Dat is een vraag die steeds vaker wordt gesteld en waarover ik graag met jullie in gesprek ga.

Eigen studioprogramma en een primeurtje

Naast een KL-breed platform met daarop alle wedstrijden, komt Dalto met een eigen studioprogramma, welke in voorbeschouwing op de wedstrijden zal worden uitgezonden. Inmiddels weet ik dat er een aantal aansprekende namen heeft toegezegd! Kijken dus!

Zelf mag ik in de eerste uitzending namens het bestuur jullie een primeurtje presenteren. Alleen maar een extra reden om even af te stemmen ;), want het primeurtje heeft impact op jullie allemaal!

Financiën

Een onderwerp dat ik toch even aan moet halen. Corona heeft impact op de financiën van zowel Dalto als ook van de stichting. Je kunt je voorstellen dat met het missen van horeca inkomsten, het extra moeten investeren in Coronamaatregelen en het missen van publiek er een aantal extra kosten zijn geweest en de broodnodige opbrengsten achterwege blijven. Het bestuur vaart samen met het stichtingsbestuur scherp aan de wind en heeft oog voor alle maatregelen die beschikbaar zijn.

Daarnaast zijn wel altijd op zoek naar additionele inkomstenbronnen. Hierover later meer.

Onze eerstvolgende bestuursvergadering staat geagendeerd op 15 oktober.

Tot zover! Pas op jezelf en op elkaar!

Ben Mansvelder
Voorzitter Dalto/Klaverblad Verzekeringen

Gerelateerde nieuwsberichten

Zaterdag is de mooiste dag van de week

13 likes

Ben’s blog: een korte update!

9 likes

Dalto, Ben's blog
Ben’s Blog: verkorte versie van een hoop ontwikkelingen

0 likes

Dalto, Ben's blog
Ben’s blog: bij Dalto kun je altijd sporten, altijd!

0 likes

Dalto, Ben's blog
Ben’s Blog #9 “Kort” bijpraten

0 likes

Dalto, Ben's blog
Ben’s Blog #8: Bijpraten over zaken die spelen

0 likes

Dalto, Ben's blog
Ben’s Blog #7: Terug van weg geweest

0 likes

Dalto, Ben's blog
Blog van de voorzitter #6

0 likes

Dalto, Ben's blog
Blog van de voorzitter #5

0 likes

Dalto, Ben's blog
Blog van de voorzitter #4

0 likes

Dalto, Ben's blog
Blog van de voorzitter #3

0 likes

Dalto, Ben's blog
Blog van de voorzitter #2

0 likes

Dalto, Ben's blog
Blog van de voorzitter #1

0 likes

Dalto, Ben's blog
Ben’s blog: “Winnen op alle vlakken.”

0 likes