Winkelwagen (0)

Zero Points

Het hield de gemoederen flink bezig afgelopen dagen, op het zonovergoten De Woerd was het wel hét onderwerp waar het over ging. Is er sprake van opzet? Fraude, omkoping? Een verborgen agenda, onderdeel van ‘The Great Reset’? Wie zag dit aankomen? Wat zou er achter zitten en wie is hier allemaal medeverantwoordelijk voor? Geen finaleplek, ik heb er bijna geen woorden voor. Ik vermoed dan ook dat dit nog lang zal nadreunen in de geschiedenis van korfballend Nederland.

Ik heb natuurlijk over het prestigieuze Hemelvaarttoernooi, waar voor het eerst de gouden ‘shower’ generatie van het team van ‘Only Fans’ in de voorronde sneuvelde. Onreglementair werden ‘genaaid’ zeg maar. Nou zijn ze dat wel gewend, maar meestal toch goed voorbereid “Better safe than sorry” is het motto dan ook.

Watskeburt??? We speelden drie wedstrijden in de poule en niet tegen de minste tegenstanders, selectiespelers, A1 junioren en zelfs Jong Oranje spelers. Met een gemiddelde leeftijd van 45+ moesten we vol aan de bak en werd de trukendoos bij ‘Only Fans’ omgedraaid. Dit klinkt toch anders dan ik bedoel… in ieder geval we wonnen er 1 en speelden er 2 gelijk. Snel rekensommetje komen we dan uit op vier punten, dus door naar de finales dachten we.

Maar niets is minder waar, we lagen eruit! Een gelijkspel telt in de reglementen en statuten van het bestuur van het Hemelvaarttoernooi kennelijk niet. Je krijgt er ‘Zero points’ voor, niks, nada, noppes, nul komma nul. Waardoor de ander in de poule met één gewonnen wedstrijd en met maar twee punten, maar een beter doelsaldo door ging. De verslagenheid was groot, een intensieve periode van voorbereiding met extra trainingsweekenden, hoogtestages werd plotsklaps door het afvoerputje gegoten.

Kas van N, de voorzitter, jury, bestuur en raad van commissarissen van dit toernooi in één werd om uitleg gevraagd. Hij rende hard weg en ik dreigde met een column, waarop hij riep dat hij aangifte zou doen. We zullen nu moeten wachten op de uitkomst van het onderzoeksrapport. Maar wat zou er nou achter zitten, omkoping, geld? Zit hij krap bij kas? Wat trouwens een fantastische naam zou zijn voor een viszaak: ‘Krab bij Kas’. Maar ik dwaal af.

Nee, ik geloof het niet, Kas is de liefste man van de club, een held en organisator in hart en nieren. Toch een beetje ‘The godfather’ van het toernooi. Hij regelt zelfs ieder jaar mooi weer met hemelvaart, die zou zich toch niet inlaten met maffiapraktijken? Maar als ik binnenkort wakker word met kapot gesneden Erima korfballen in mijn bed, dan hou ik mij voorlopig gedeisd.

Kus, AvdP

Gerelateerde nieuwsberichten

Zero Points

12 likes

The Passion

14 likes

Droogschieten

5 likes

Geheim

14 likes

Droogschieten

5 likes

Pepijn Keppel is wat ons land na 10 jaar Rutte voortbrengt

14 likes

De tovenaar van de D1

14 likes

Leven als God in Frankrijk

3 likes

Zij gelooft in mij!

3 likes